Edubloggers winnen IPON-stimuleringsaward!

Het is een kwestie van timing. Ongeveer een maand geleden besloot ik de weblogs van de drie bloggers van het Veluws College, Bert Jansen, Gijs Palsrok en ikzelf, aan te melden bij de Edubloggers, een verzameling van onderwijs weblogs.

Omdat op de site van het Veluws College niet gereageerd kan worden door lezers, vielen onze blogs af. Helaas! Gelukkig had ik een tijdje daarvoor al besloten om mijn blogs ook te verzamelen op www.jangijselhart.nl. Daardoor kon mijn weblog wel worden opgenomen in het overzicht van Edubloggers.

En laten nou net gisteren de Edubloggers een prijs gewonnen hebben! De IPON 2014 Stimuleringsaward! Ik heb een prijs gewonnen!! Dat ik hem moet delen met 250 anderen, boeit niet. Ik heb mijn speech al bijna klaar. Zodra deze blog de deur uit is, schrijf ik hem af. Utrecht, here I come. “I would like to thank Bert en Gijs for their relentless support… Ik voel me zeer vereerd… Thank you mum!” Ik zie de persfotografen al op me afrennen aan het eind van de rode loper, straks op het Jaarbeursplein.

Maar serieus, het feit dat de Edubloggers een prijs hebben gewonnen, zegt veel over het belang van mensen die zich dagelijks kritisch bezighouden met de ontwikkelingen op het gebied van onderwijs (en technologie). Ik heb de afgelopen jaren zóveel geleerd alleen al door het volgen van mensen als Frans DroogLouis HilgersMichel BoerWilfred Rubens,Pedro de Bruyckere of Iris van Bossum. edublogger-basic-2014Het initiatief van de Edubloggers laat ook mooi zien dat informeel leren of connected learning werkt. Dat je wel degelijk een community kunt vormen waar je echt wat aan hebt en dat kennis delen eenvoudig is tegenwoordig, zonder ingewikkelde institutionele tussenkomst.

Ik hoop dat ik een aantal Edubloggers vandaag nog zal spreken op de IPON. Zou leuk zijn. En misschien nog een kleine afterparty voor het vieren van deze overwinning? Met alle 250 Edubloggers en aanhang? Lijkt me gezellig! Maar eerst nog een dagje beurs. Ik kijk uit naar de opbrengsten van een jaar technologische vooruitgang. Ik heb al een aantal leuke dingen gezien, waaronder de app Diy.org en de Cilinder trap-wip. Genoeg te doen.

“And finally I would again like to thank Gijs en Bert. Guys, without you I would be nothing! This one is dedicated to you!” En terwijl de limo op weg naar huis aan mijn geestesoog voorbijtrekt, zie ik Karin Winters nog een laatste sigaret opsteken aan de voordeur van de Jaarbeurs. As always!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *